Het centrale ondernemingsidee is ervaringen uit de praktijk op te nemen en oplossingen voor modern bouwen te ontwikkelen – Wij verstaan daaronder:

  • gemakkelijker
  • sneller
  • schoner
  • veiliger
  • flexibeler
  1. Polystyreenhardschuim
  2. Contactmortellaagicht
  3. Glasvezelweefsel
  4. Dekmortellaag
 

LUX ELEMENTS werd in 1945 opgericht als tegelbedrijf. De dagelijkse ervaring uit de praktijk vloeide van in het begin in alle nieuwe productontwikkelingen en bracht de oprichter van het bedrijf Herbert Lux bijna 30 jaar geleden op het idee voor zijn baanbrekende uitvinding:

 

LUX ELEMENTS® - Het origineel

LUX ELEMENTS® szijn dragende polystyreen hardschuim - elementen met aan weerszijden een dubbele mortellaag waarin een stabiliserend glasvezelweefsel ingebed is – de perfecte ondergrond voor tegels en pleister.

Overeenkomstig ons motto Oplossingen voor modern bouwen“ is de nieuwe generatie milieuvriendelijke dragende hardschuimelementen meer dan een bouwpaneel in verschillende diktes. Het betreft een modern bouwmateriaal dat dankzij zijn uitstekende fysische eigenschappen in combinatie met een zeer goede bewerkbaarheid allerlei mogelijkheden biedt aan planners, designers, handwerker en de industrie die geen vrede kunnen nemen met de grenzen van de ge bruikelijke methoden.